Portada Sociedá Diversos actos conmemoren el Día Internacional de la Muyer

Diversos actos conmemoren el Día Internacional de la Muyer

by asturnet

Diversos actos van conmemorar esti ocho de marzu, Día Internacional de la Muyer. Una concentración n’Uviéu convocada por colectivos feministes, actividaes reivindicatives y lúdiques, xunta les celebraciones institucionales igüen el programa de la xornada na que se remembra la llarga llucha de les muyeres pola so llibertá.

La primer organización en celebrar un actu relacionáu col 8 de Marzu fue la formación moza Darréu qu’esti sábadu 4 entamó una concentración cívica en Candás na que se lleó un comunicáu sobre la necesidá de xunir la llucha polos derechos de les muyeres a la llucha polos derechos populares. Esti miércoles 8 va ser la Mocedá d’Izquierda Asturiana (MIAS) la encargada de protagonizar un actu na sala polivalente del Campus del Milán a les 17,00 hores con una conferencia titulada “Rellaciones patriarcales n’estremaos ámbitos sociales”. Al pieslle de la conferencia de MIAS va actuar el grupu de pandereteres Dulcamara, alrodiu de les 19.30.

Pel so llau el Conceyu de Xixón aprovecha la celebración del 8 de Marzu p’abrir una cai dedicada a la científica asturiana Margarita Salas y entama, al través de la Fundación Municipal de Cultura, la esposición “Mujeres en la ciencia”, que va poder visitase hasta’l 31 de marzu nel Antigu Institutu de Xixón.

Tamién te podria gustar