Portada Escéniques Dende esti vienres 19 y hasta el 28 d’ochobre les artes del movimientu ocupen Xixón

Dende esti vienres 19 y hasta el 28 d’ochobre les artes del movimientu ocupen Xixón

by redacción asturnews

Dende esti vienres 19 y hasta el domingu 28 d’ochobre les artes del movimientu ocupen la ciudá de Xixón con Danza Xixón. Una ufierta que se nutre con más de trenta espectáculos de dieciocho compañíes en diez espacios xixoneses distintos.

“Entramos nel maduror y lo que faemos ye apostar pol riesgu, la frescura y la pasión” asina faía referencia Marían Osacar, xefa del departamentu de promoción de les artes, a la programación de la décimu octava edición de Danza Xixón. Una oportunidá pa vivir distintes esperiencies en redol a la danza y les artes del movimientu na ciudá de Xixón.

Van Ser 18 les compañíes que conjuguen diverses disciplines y llinguaxes faciendo usu del movimientu, el teatru, la música esperimental, les artes plástiques, o les nueves tecnoloxíes:

Sidi Larbi Cherkaoui & Sadler’s Wells London
Producciones Imperdibles
La Veronal
UpArte
Iron Skulls
Ertza
Compañía Baal
Zig Zag Dancia Daniel
Doña Proxecto Pilotu PSIRC

Ana Serna y Carmen Pardu Dana Raz
Dancie Projects
Maduixa
Vortice
Provisional Danza Improviso Compañía Nómada.

Van amosanos los sos trabayos al traviés de más de trienta funciones que van tener llugar en distintos espacios de la ciudá de Xixón/Xixón (Centru de Cultura Antiguu Institutu, Teatro Xovellanos, Centros Municipales Integraos, Muséu Nicanor Piñole, Espaciu Escénicu’l Güertu, Teatru de la Llaboral, calle Tomás y Valiente o les Naves) mientres el mes d’ochobre.

Más información

Tamién te podria gustar