Portada Sociedá David Villa tamién da la cara pola oficialidá

David Villa tamién da la cara pola oficialidá

by asturnet

El guah.e, David Villa tamién da la cara pola oficialidá siguiendo los pasos del so mayestru “Quini” que ya se manifestare en delles ocasiones partidariu de la oficialidá de ka llingua asturiana. L’ésitu de la campaña «Doi la cara pola oficialidá», con más de 3.500 semeyes recoyíes sigue imparable depués de cumplir un mes.

Esta campaña, entamada pol Conceyu Abiertu pola Oficialidá, fíxose pa demostrar l’apoyu públicu a la oficialidá de la llingua asturiana y del gallego-asturianu nel próximu Estatutu d’Autonomía d’Asturies. David Villa, «El Guah.e», acaba de retratase col cartel «Yo doi la cara pola oficialidá» namás posar el pie n’Asturies de vuelta de la Eurocopa.

El retratu de David Villa va colgase na páxina web de la campaña(www.doilacara.net) nes próximes hores, porque tovía hai cientos de semeyes que tamién tán na cuenta de corréu y que tán siendo alministraespola organización de la web. La idea de la campaña ye que los ciudadanos y ciudadanes d’a pie seretraten col cartel «Yo doi la cara pola oficialidá», peró ente esa xente anónimo tamién hai abondes cares conocíes. Una d’elles va ser la de Villa.

Les estadístiques de la campaña son ablucantes no que se refier a visites feches nel web y na galería de retratos: nel mes que lleva funcionando fixéronse 15.000 visites a la web y 135.000 visualizaciones de les semeyes. El total de les visualizaciones de la web y de la galería de fotos hasta güei ye de 216.525.

Tamién te podria gustar