Portada Patrimoniu Cultura destina 200.000 euros pa remocicar Santa María’l Narancu

Cultura destina 200.000 euros pa remocicar Santa María’l Narancu

by asturnet

La Conseyería de Cultura, Comunicación Social y Turismu del Principáu d’Asturies, de la que ye titular Ana Rosa Migoya, prevé rematar antes qu’acabe esti añu un remocicamientu de la ilesia prerrománica de Santa María’l Narancu, allugada n’Uviéu, pal que se destina un presupuestu de 216.500 euros.

L’actuación nel monumentu basaráse na renovación de la cubierta y nel remocicamientu de los pavimentos, que tán enforma deterioraos por mor de l’alta afluencia de visitantes al templu. Nesti aspectu, y énte la dificultá de cuidar con normalidá’l prau qu’arrodia el monumentu, Cultura colocará una pavimentación de cantu rodáu na superficie esterior más averada al palaciu-ilesia, pola que’l públicu accede al edificiu.

Ye una de les iniciatives aprobaes nel Plenu’l Conseyu de Patrimoniu Cultural qu’ayeri se cellebró n’Uviéu, xuntanza na que tamién se decidió entamar obres de remocicamientu n’otros dos templos: San Xuan de Prioriu (Uviéu) y San Salvador de Fontes (Villaviciosa).

La reunión del Plenu’l Conseyu de Patrimoniu, que presidió la conseyera de Cultura, foi la primer xuntanza d’esti muérganu na presente llexislatura autonómica.

Tamién te podria gustar