Portada Cine ‘Cine de barriu’ acueye al Ministru esti sábadu

‘Cine de barriu’ acueye al Ministru esti sábadu

by redacción asturnews

El ministru d’Educación, Cultura y Deporte, Íñigo Méndez de Vigo, va visitar esti sábadu 31 d’ochobre’l programa ‘Cine de barriu’, de La 1 de TVE pa falar de los problemes del sector cinematográficu.

Nesta apaición pública, el Ministru Méndez de Vigo va falar cola presentadora del espaciu, Concha Velasco, sobre la situación del cine español. La visita del ministru de Méndez de Vigo produzse una selmana dempués de la celebración del 20º aniversariu de ‘Cine de barriu’ y nuna edición na que se va emitir la película ‘Esa voz ye una mina’, protagonizada por Antonio Molina, una cinta de 1955.

Amás del ministru, que va tar nel plató a partir de les 19 hores, va participar Miguel Ángel Nieto, autor d’una biografía sobre’l llocutor chilenu de gran ésitu n’España, Bobby Deglané, que participa na película.

“Gústame enforma’l cine, nun tengo enforma tiempu pa velo pero gústame tantu ‘Cine de barriu’ como’l cine actual. A dalgunos nun-yos gusta que gústeme ‘Cine de barriu’, pero’l cine ye la representación d’una determinada dómina”, esplicaba Méndez de Vigo n’agostu d’este mesmu añu nuna entrevista a la COPE.

Tamién te podria gustar