Portada Sociedá Cinco conferencies y un conciertu de Javier Krahe protagonicen la Selmana cultural del aula ‘García Rúa’

Cinco conferencies y un conciertu de Javier Krahe protagonicen la Selmana cultural del aula ‘García Rúa’

by asturnet

Cinco conferencies y alderiques sobro cultura popular, vivienda, educación y vieyera, más un conciertu de Javier Krahe. Xixón acueye con esi programa a partir de mañana, y hasta’l prósimu 29 de xineru, la IX Selmana del Aula Popular ‘García Rúa’, qu’entamen en comuña l’Atenéu Obreru, la Sociedá Cultural Xixonesa, la emisora Radio Kras y l’equipu de teatru ‘La Máscara’.

Col centru de les actividaes previstes nel Antiguu Institutu Xovellanos, l’especialista en vivienda Fernando Urruticoechea estrenará a les 20 hores de mañana el programa d’actos con una conferencia sobro’l sector inmobiliariu y les múltiples derivaciones del urbanismu. El llunes 24, el protagonismu sedrá pa la ocupación, con intervención d’estremaos collectivos d’Asturies y Madrid.

Teresa Ramírez y Belén Iglesias disertarán, respectivamente, sobro programación cultural alternativa el martes y al rodiu de la dimensión social vieyera, el miércoles, antes que’l xueves garre’l relevu el veteranu cantautor Javier Krahe, qu’ufrirá un conciertu nel teatru Xovellanos con un preciu únicu d’entrada de 10 euros.

Una conferencia, el vienres 28, del propiu profesor José Luis García Rúa -que-y da nome al aula popular qu’entama les xornaes- y una espicha de confraternización nun hotel de la ciudá pesllarán el programa d’actos, que cuenta col sofitu del Ayuntamientu de Xixón al traviés de la Fundación Municipal de Cultura, Educación y Universidá Popular.

Tamién te podria gustar