Portada Música Chus Pedro y Gatos del Fornu encabezarán la representación asturiana en Lorient

Chus Pedro y Gatos del Fornu encabezarán la representación asturiana en Lorient

by asturnet

Gatos del Fornu, Chus Pedro Suárez, Ramón Prada, Muyeres y Esbardu. Esa ye la delegación asturiana que viaxará al Festival Intercélticu de Lorient 2004, que se cellebrará nesa llocalidá bretona ente’l 30 de xunetu y el 8 d’agostu y na que la presencia asturiana completaráse coles bandes de gaites de Candás y La Reina’l Truébano. La edición númberu 34 del intercélticu dedicaráse a L’Acadie, una rexón canadiense que celebra los 400 años de la so fundación.

Según pudo confirmar Asturnews de fontes de la organización del eventu, la representación asturiana ta yá dafechu definida y viaxa a Lorient col envís de dexar altu el pabellón un añu depués que que’l festival intercélticu se dedicare espresamente a Asturies.

La banda folk Los Gatos del Fornu visita per segunda vegada Lorient, depués de la so actuación como grupu invitáu nel añu 1999. Esti grupu formóse en 1996 n’Uviéu, col envís de recoyer y esparder la cultura asturiano, y algamó convertise nun referente de la musica tradicional n’Asturies depués d’ochu años de funcionamientu.

L’otru cabeza de cartel, Chus Pedro Suárez, tamién torna a tierres bretones nes que yá actuó, nun añu nel que vien de viaxar a Glasgow pa representar a Asturies nel Festival Celtic Connections 2004. Tampoco nun ye la primer vegada que’l compositor Ramón Prada visita la ciudá bretona. Esti añu’l músicu asturianu presentará la so composición sinfónica ‘Keltikhé’, una obra pa un cantante solista y un coru tradicional, papel qu’asumirá el coleutivu Muyeres. Son 75 minutos de composición interpretada con instrumentos tradicionales del arcu atlánticu, ente ellos la bombarda, el biniou bretón y les gaites asturiana, escocesa ya irlandesa.

El grupu avilesín Esbardu, y les Bandes de Gaites de Candás y La Reina’l Truébano completen la representación asturiana, que saldrá pa tierres bretones a finales del mes de xunetu col delegáu del Feltival n’Asturies, Lisardo Lombardía, a la cabeza.

La cabera edición del festival tuvo como protagonistes a los participantes del Conciertu d’Asturies ente los que s’alcontraben el propiu Chus Pedro, los Tejedor, Victor Manuel, ect… L’añu d’Asturies nel festival cuntó tamién cola participación de Dixebra, Hevia, cineastes, grupos de Teatru como Nun Tris y escritores.
Web oficial del festival

Tamién te podria gustar