Portada Sociedá Carreño despide a Marino Busto, cronista durante venti años y estudiosu de Marirreguera

Carreño despide a Marino Busto, cronista durante venti años y estudiosu de Marirreguera

by asturnet

Carreño despide al so veteranu cronista oficial. Una abondosa representación de ciudadanos del conceyu asistió esta tarde a la ilesia parroquial de Guimarán pa tributa-y l’adiós caberu a Marino Busto, estudiosu d’Antón de Marirreguera, miembru’l Real Institutu d’Estudios Asturianos y destacáu divulgador de la necrópolis del Monte Areo, ente Xixón y Carreño.

Nacíu en 1916, Busto llevaba desempeñando’l papel de cronista oficial del so conceyu dende hai más de dos décades, depués d’una trayectoria vital marcada pol interés p’hacia la hestoria y la cultura asturianes. Frutu d’esi pruyimientu, Marino Busto publicó en 1985 una semblanza del pioneru escritor en llingua asturiana Antón de Marirreguera, autor al que se-y dedicó la Selmana de les Lletres nel añu 2000.

Autor d’un notable númberu de testos, collaborador en prensa escrita y conferenciante sobro la cultura más inmediata, Busto -que falleció ayeri depués d’una llarga enfermedá- recibió en vida la reconocencia del so municipiu polos años que dedicó al estudiu d’estremaes estayes del so conceyu natal, nun llabor que-y valió l’ingresu nel RIDEA en 1980.

L’Ayuntamientu de Carreño asoleyó, al traviés del so alcalde, la esmolición de los vecinos énte la perda’l cronista oficial del conceyu, que dedicó asinamesmo estudios al torrexón de Prendes dientro d’una trayectoria consagrada a priorizar les investigaciones que permitieren caltener o recuperar manifestaciones culturales na llende l’escaezu.

Tamién te podria gustar