Portada Emigración Buenos Aires acoyerá’l 11 de Setiembre el Día d’Asturies nel Esterior 2005

Buenos Aires acoyerá’l 11 de Setiembre el Día d’Asturies nel Esterior 2005

by asturnet

El Día d’Asturies nel Esterior 2005 va celebrase en Buenos Aires onde’l Principáu unviará una embaxada que va visitar esos díes delles ciudaes del país onde hai otros centros asturianos y cases d’Asturies. La embaxada tará compuesta pol Conseyeru García Valledor, el Director d’Emigración, Fernández Romero y el grupu folklóricu- etnográficu ‘Vezos Astures’. La noticia conocióse tres de la entrevista que caltuvo’l Conseyeru col nuevu Presidente del Centru Asturianu de Buenos Aires, José Antonio Nespral, na mañana d’esti martes 9.

El nuevu Presidente del Centru Asturianu de Buenos Aires, José Antonio Nespral, fue recibíu esta mañana pol Conseyeru de Xusticia, Seguridá Pública y Relaciones Esteriores, Francisco Javier García Valledor na sé de la Conseyería y pol Director de l’Axencia Asturiana d’Emigración, Luis Miguel Fernández Romero, ente otres coses, pa tratar la ceklebración del Día d’Asturies nel Esterior 2005, que va cellebrase en l’Arxentina.

José Antonio Nespral, que foi elexíu hai pocu tiempu como nuevu Presidente de los emigrantes en Buenos Aires, será esti añu’l Presidente que va acoyer nel Centru Asturianu de Buenos Aires la cellebración del Día d’Asturies nel Esterior 2005, yá que la Conseyería que dirixe les Rellaciones del Gobiernu asturianu escoyó la emigración d’Asturies en l’Arxentina pa cellebrar esti añu lo que yá vien siendo una costume añal d’elixir un llugar, onde haiga emigración asturiana, pa cellebrar, nel mes de setiembre el Día d’Asturies.

El Conseyeru, el Director d’Emigración, xunto col Presidente del Centru Asturianu bonaerense, acompañáu del vicepresidente y del secretariu de la istitución, trataron el tema del la cellebración que tendrá llugar oficialmente’l día 11 de setiembre na capital arxentina. La Conseyería enviará al país del conu sur una embaxada oficial que, amás de cellebrar el Día d’Asturies en Buenos Aires, fairá una xira por varies ciudaes del país onde hai otros centros asturianos y cases d’Asturies. La embaxada tará compuesta pol Conseyeru García Valledor, el Director d’Emigración, Fernández Romero y el grupu folklóricu- etnográficu ‘Vezos Astures’.

Con estes cellebraciones del día asturianu por escelencia nel exterior –cuyo primer añu fíxose en Madrid en setiembre de 2004-, el Gobiernu asturianu pretende apoyar y igualar en consideración y n’equiparación a los asturianos que viven nel esterior d’Asturies colos que vivimos a orielles del Cantábricu.

Tamién te podria gustar