Portada Política Boni Ortiz va ser cabeza de llista del Conceyu d’Unidá Popular de Xixón (CUPX)

Boni Ortiz va ser cabeza de llista del Conceyu d’Unidá Popular de Xixón (CUPX)

by asturnet

Esti llunes pasáu presentóse en Xixón la candidatura xunitaria del Conceyu d’Unidá Popular de Xixón (CUPX) que va concurrir nes eleiciones de conceyos del 22 de mayu. Cándido Carnero, destacáu sindicalista de la CSI y dirixente de les lluches de la Naval Xixón, foi l ‘encargáu de lleer el manifiestu que daba a conocer al Conceyu d’Unidá Popular. Posteriormente, tomó la pallabra’l cabeza de llista, Boni Ortiz, conocíu activista de la izquierda combativa de Xixón que fincó na intención de facer una política diferente, dende la representación real de los y les trabayadores y aseguró que “se siguirá diendo al ayuntamientu colos mesmos pantalones vaqueros”.

Tres la intervención de Boni Ortiz tomo la pallabra José Enrique Fernández, qu’espresó la preocupación y la necesidá de trabayar “polos paraos y les paraes” de Xixón y “poles families que viven en situaciones mui dures”. Javier Cubero, sorrayó la hipocresía del gobiernu llocal de PSOE-IX, y la so falta de midides sociales pa solventar una crisis “que va a empeorar la situación de vida de la población xixonesa nos próximos años”. Na mesa también taben Maria Jesús Suárez y Arantxa Carcedo.

El CUPX pretende “batallar contra’l clientelismu y el nepotismu na alministración pública, al través del visor de la democracia real y participativa”. Nel Conceyu d’Unidá Popular de Xixón busquen llevar al ayuntamientu “la voz indignada d’aquellos que lluchen por un Xixón más igualitariu, más xustu y más participativu nel que se defendan la cultura y llingua nacionales d’Asturies”.

Tamién te podria gustar