Portada Plástiques Banksy instala un belén xuntu al muriu de Cixordania

Banksy instala un belén xuntu al muriu de Cixordania

by redacción asturnews

L’artista británicu Banksy instaló un belén nel que la familia de Jesús de Nazaret apaez n’una representación tradicional, pero en llugar de nun establu ta delantre de delles pieces de formigón como les que s’utilizaron para la construcción del muriu israelín de Cixordania. La estrella sobro la nacencia ye una buraca nel muriu provocáu pol impactu d’un proyectil.

La obra apaeció col yá tradicional misteriu qu’arrodia a Banksy nel Walled-Off Hotel de Belén, na Cixordania ocupada per Israel. Nesti hotel propiedá del propiu Banksy que funciona dende va dos años, toes y cada una de les habitaciones tienen vistas al muriu de separación israelina.

La nueva obra lleva’l títulu de “El repulgu de Belén” y nella apréciense pintaes atenuaes sobro’l muriu con palabres como amor n’inglés o paz en francés tres les figures de San José, la Virxe María, el Neñu Jesús y la mula y el güe. Israel empezó a construyir el muriu de Cixordania en 2000, mientres la Segunda Intifada, formalmente pa torgar la infiltración de suicides palestinos con bombes. Aprosimao un 9 per cientu de Cixordania –xunas 25.000 persones– queda dixebra del restu de la zona palestina debíu al muriu.

Tamién te podria gustar