Portada Educación Ayudes pal pagu de matrícula nos cursos de la UP en Xixón

Ayudes pal pagu de matrícula nos cursos de la UP en Xixón

by redacción asturnews

Nuevamente’l Conceyu de Xixón/Xixón tien previstes ayudes pal pagu de matrícules en cursos y talleres, que van poder cubrir la metá o la totalidá del preciu fitu y tán destinaes a les persones empadronaes na ciudá que reunan los requisitos establecíos.

Estos van ser los criterios de distribución de les ayudes:

Les persones interesaes tendrán de solicitar l’ayuda y presentar la documentación acreditativa nun plazu máximu de DOS DÍES (el día d’inscripción y a otru día), teniendo como llende pa l’ayuda de matrícula, un cursu en cada convocatoria, sacante inmigrantes que van poder aportar a dos cursos siempres qu’unu sía de «Español pa estranxeros».

Van Tener una ayuda equivalente al 50% del preciu públicu, les persones empadronaes nel conceyu de Xixón qu’a TITULO INDIVIDUAL , o nel casu de menores, el/el PROXENITOR/A SOLICITANTE, acrediten atopase en delles circunstancies que van del desemplegu de llarga duración a percibir Pensión non contributiva o del escastáu Seguro Obligatoriu de Vieyera ya Invalidez o percibir el Salariu Social Básicu o Ayuda a Families de la Fundación Municipal de Servicios Sociales.

L’ayuda va ser del 100% del preciu públicu aplicable cuando, amás de xustificar dalguna de les circunstancies señalaes enantes LA PERSONA QUE SOLICITA, o nel casu de menores PROXENITOR/A SOLICITANTE, forme parte de cualesquier d’estos colectivos:

  • Familia Numberosa, presentando’l correspondiente Títulu.
  • Tener reconocida situación de discapacidá, presentando la Tarxeta Acreditativa del Grau de Discapacidá de Calter Permanente o Certificáu de Discapacidá igual o superior al 33%, actualizáu con una dilixencia de compulsa per parte del Centru de Valoración de la Discapacidá de Xixón, dependiente de la Conseyería de Servicios y Derechos Sociales.
  • Pertenecer a una Familia Monoparental con menores a cargu, xustificándolo d’oficiu por aciu certificáu de convivencia
  • Ser víctima de violencia de xéneru. Pa determinar la violencia de xéneru tendrá d’esistir una orde de protección, o sía que non sentencia sobre la esistencia de violencia de xéneru anque nun dea llugar a orde de protección, declaración de la fiscalía, xudicial o facultativa qu’acredite dicha situación. va considerase qu’una persona tien la condición de víctima de violencia de xéneru -sacantes la documentación xudicial determine otru periodu inferior o cimeru- si acredita esa situación mientres l’últimu añu darréu anterior a la fecha de solicitú d’ayuda.La comprobación de falsedá nos datos, va dar llugar a la perda de la plaza y del importe de la matrícula ensin derechu a devolución.

Tamién te podria gustar