Portada Conceyos Avilés xúnese al Festival Cultural Coreanu n’Asturies con música clásica y tradicional

Avilés xúnese al Festival Cultural Coreanu n’Asturies con música clásica y tradicional

by redacción asturnews

Nel Auditoriu de la Casa de Cultura’l sábadu 7 d’avientu a les 20 hores, con entrada llibre y gratuita, Avilés xúnese al Festival Cultural Coreanu n’Asturies con música clásica y tradicional. Van Intervenir los músicos Minji Kim, al violonchelu; Hayang Park, a violar; Seungiu Mun, al clarinete, y Enrique Lapaz al pianu. Y van Interpretar un repertoriu de Schumann, J.S. Bach, Hindemith, Chausson, Heung Ryul Llee y Nanpa Hong.

Avilés va xunise a los actos del Festival Cultural Coreanu n’Asturies 2019, y facer con un conciertu de música clásica y tradicional, al cargu de trés nuevos concertistes coreanos y un español, que va tener llugar nel Auditoriu de la Casa de Cultura’l sábadu 7 d’avientu a les 20 hores, con entrada llibre y gratuita hasta completar l’aforu.

Van Intervenir trés instrumentistes coreanos, Minji Kim al violonchelu; Hayang Park, a violar; Seungiu Mun, al clarinete, y un español, Enrique Lapaz, al pianu.

Esti recital ye unu de los actos incluyíos nun festival que se va enllargar na comunidá dende’l mesmu 7 d’avientu y hasta el 19 del mesmu mes, y que va incluyir actividaes n’Uviéu y en Xixón. Entamáu pola Embaxada de la República de Corea del Sur n’España y per el Centru Cultural Coreanu, cuenta cola collaboración del Conceyu.

El repertoriu va incluyir pieces clásiques de Schumann, J.S. Bach, Hindemith, y Chausson. Tres un intervalu, van interpretar obres de los músicos coreanos Heung Ryul Llee y Nanpa Hong, y va concluyir con “Arirang”, unu cantar tradicional del país del Este asiáticu, tantu del Norte como del Sur, y declarada Patrimoniu Cultural Inmaterial de la Humanidá pola Unesco en 2012.

Ver programa

Tamién te podria gustar