Portada Fiestes Avilés remata yá los preparativos pa les fiestes del Bollu 2010

Avilés remata yá los preparativos pa les fiestes del Bollu 2010

by asturnet

Avilés celebra esta fin del selmana Les fiestes del Bollu, que lleguen en 2010 a la so edición 117. El sábadu 3 d’abril entamen los conciertos. A les 11 la nueche La Oreja de Van Gogh va llegar al centru deportivu El Quirinal, onde la entrada va ser de baldre hasta enllenar les 5.000 places del complexu.

La “Comida na cai”, que se celebra’l 5 d’abril, va ser como siempres l’actu central, con más de 20.000 persones. Yá pela nueche, va celebrase una Nueche Folk n’El Parche. Sedrá a partir de les ocho y cola presencia de Blima y Xera.

L’escritor avilesín Miguel Solís Santos va ser l’encargáu de dar llectura al pregón, que va ser esti añu n’asturianu, lo que destacó’l conceyal de Cultura avilesín, Román Antonio Álvarez “creo que va ser la segunda vegada que se diga n’asturianu, la primera foi nel tiempu’l franquismu”, afirmó.

Amás, nestos díes va celebrase la Feria d’Alfarería Tradicional Villa d’Avilés, con 14 alfareros, la Feria d’Oficios Tradicionales Asturianos, con una decena de profesionales, l’Amuesa de Tonada Asturiana, el Desfile de Carroces y Xarrés y l’Alcuentru Coral d’Habaneres.

Tamién te podria gustar