Portada Sociedá Avilés prepárase p’acoyer los actos centrales del Día de les Lletres

Avilés prepárase p’acoyer los actos centrales del Día de les Lletres

by asturnet

Les lletres asturianes treslládense d’Uviéu p’Avilés. La villa l’Adelántáu prepárase p’acoyer los dos actos centrales de les cellebraciones del 7 de Mayu: el discursu públicu que la presidenta de l’Academia de la Llingua, Ana Cano, pronunciará nel Auditoriu de la Casa Cultura municipal, y la manifestación pola oficialidá que previamente, entamada pola Xunta pola Defensa de la Llingua, recorrerá les cais de la ciudá.

La marcha tien previstu el so empiezu pa les siete de la tarde, una hora antes que l’Academia abra nel Auditoriu municipal avilesín l’actu solemne del XXV Día de les Lletres Asturianes con un discursu d’Ana Cano y la toma de posesión como académicu correspondiente de José Antonio González Vior.

El grupu folk Corquiéu rematará la sesión cola interpretación de varies pieces, y darréu d’ello daráse pasu a una espicha popular con música y bailles del país nuna carpa asitiada énte l’Auditoriu, frutu de la collaboración ente l’Academia y la Xunta Pola Defensa de la Llingua.

La Conseyería de Cultura, Comunicación Social y Turismu axúntase a la exaltación de la lliteratura n’asturianu cola apertura, el llunes 3 de mayu, d’una esposición nel Antiguu Institutu de Xixón sobro l’escritor homenaxeáu d’esti añu, el malográu mayestru xixonés Andrés Solar.

A él se-y dedicará una placa conmemorativa que va descubrise al día siguiente, martes, na so parroquia natal de Deva, mientres que la Biblioteca pública d’El Fontán, n’Uviéu, acoyerá’l miércoles 5 de mayu la presentación del llibru ‘Andrés Solar, una voz del surdimientu’ y de la cantata ‘Solar d’amor y arume verde’.

Esa obra musical estrenaráse’l xueves 6 nel Teatru Xovellanos de Xixón, el mesmu día en que va rendise-y homenaxe en Mieres al profesoráu de Llingua Asturiana. Los actos pesllaránse’l vienres 7, Día de les Lletres, con un descuentu xeneral del diez por cientu nes ventes de llibros n’asturianu y el regalu de la obra monográfica sobro Andrés Solar hasta fin d’esistencies.

Tamién te podria gustar