Portada Sociedá Avilés acueye les LVIII Xornaes d’Hestoria Marítima, dedicaes a Pedro Menéndez

Avilés acueye les LVIII Xornaes d’Hestoria Marítima, dedicaes a Pedro Menéndez

by redacción asturnews

Los díes 14, 15 y 16 de marzu, nel hotel NH Collection Palaciu d’Avilés. L’Institutu d’Hestoria y Cultura Naval entama les LVIII Xornaes d’Hestoria Marítimadedicaes a Pedro Menéndez,  que regularmente se celebra en Madrid y que va cuntar con 6 conferencies centraes nel marín, el so legáu y el so contestu históricu. La entrada ye llibre y gratuita hasta completar aforu.

L’Hotel NH Collection Palaciu d’Avilés acueye, demientres los díes 14, 15 y 16 de marzu, les LVIII Xornaes d’Hestoria Marítima, entamaes pol Institutu d’Hestoria y Cultura Naval en collaboración col Ministeriu de Defensa y el Conceyu d’Avilés. La cita, con entrada llibre y gratuita hasta completar aforu, enmarcar nel programa d’actos conmemorativos del quintu centenariu de la nacencia de Pedro Menéndez d’Avilés.

Les xornaes, que van afondar na relevancia histórica de la figura del marín, al traviés de les sos dimensiones militar, xeográfica y científica, van arrincar esti xueves 14 de marzu, a les 19 hores, con un actu d’apertura, siguíu a les 19:15 hores de la conferencia “Marino y corsario”, al cargu de Marcelino González Fernández, capitán de navío na reserva.sti

A la so conclusión, a les 20:05 hores, va dar empiezu la conferencia “El mundu de Pedro Menéndez d’Avilés (1519-1574): del viaxe de Magallanes y Elcano a la proyección Mercator”, pronunciada por José María Moreno Martín, xefe de la Sección de Cartografía y Preseos Científicos del Muséu Naval de Madrid. Al términu de la mesma, escontra les 22:55 hores, va celebrase un coloquiu abiertu a les persones asistentes.

El vienres 15 va dedicase a la divulgación del contestu históricu, militar y social de la dómina na que tuvieron llugar les empreses entamaes por Pedro Menéndez d’Avilés. A les 19 hores, el capitán de navío José Ramón Vallespín va pronunciar la conferencia titulada “La Carrera d’Indies”.

A les 19:50 hores va dar empiezu la ponencia denominada “Conflictos relixosos n’Europa. Los hugonotes”, al cargu de Madalena de Pazzis Pi Corral, profesora titular de la Universidá Complutense de Madrid. Al so finalización, escontra les 20:40 hores, va producise l’apertura d’un coloquiu.

Les LVIII Xornaes d’Hestoria Marítima van rematar esti sábadu 16 con otres dos conferencies que, nesta ocasión, van dirixir la so mirada escontra’l calquier que’l marín avilesín dexó en La Florida. Asina, a les 17 hores va empezar la charra titulada “Adelantráu de La Florida”, al cargu de José María Madueño Galán, capitán de navío na reserva.

La postrera de les conferencies va correr a cargu de el ex conceyal Román Álvarez González, llicenciáu en Xeografía y Hestoria y fondu conocedor de la figura de Pedro Menéndez. Va Pronunciar, dende les 17:50 hores, la conferencia “Hermanamiento ente San Agustín y Avilés”. Un coloquiu va cerrar la xornada escontra les 18:40 hores, siguíu d’un actu de clausura que va cuntar cola presencia d’invitaos y autoridaes.

Ver programa completu

Tamién te podria gustar