Portada Cine Avilés acueye la presentación del documental Astrid

Avilés acueye la presentación del documental Astrid

by redacción asturnews

Avilés va acoyer esti martes 6 d’abril, Día Internacional del Deporte, la presentación n’Asturies del documental Astrid, sobro la trayectoria deportivo y vital de la snowboarder paralímpica Astrid Fina. L’auditoriu del Centru Niemeyer va allugar esti actu a partir de les 19 hores.

La película reflexa la mayoría de valores acomuñaos al deporte afechu, y percuerre la hestoria de la deportista barcelonesa dende l’accidente de motocicleta que sufrió en 2009, que terminó per provocar -y la amputación del pie derechu hasta’l llogru, en Pyeongchang 2018, de la primer medaya paralímpica femenina en Xuegos d’Iviernu pal deporte español, alzándose col bronce.

La cita llogró’l premiu al Meyor Llargumetraxe Documental nel Festival Inclús, el del Meyor Documental Deportivu nel BKK Doc Fest de Tailandia, y el Premiu del Públicu nel Festival We Cam Fest de Colombia. Amás participó nes secciones oficiales del FICTS (Italia), el Festival Zoom (España), el Festival Lift-Off Melbourne (Australia) y el Bonos Aires Indies Festival, nel que llogró xuna mención especial.

L’eventu ta entamáu pola Dirección Xeneral de Deporte del Principáu d’Asturies, cola collaboración del Conceyu d’Avilés y la Federación de Deportes pa Persones con Discapacidá Física del Principáu d’Asturies (FEDEMA).

La proyección va cuntar con guardar tantu de la mesma Astrid Fina como del director del documental, Marc Galver. Tamién van asistir l’alcaldesa d’Avilés, Mariví Monteserín; la directora xeneral de Deporte, Beatriz Álvarez Mesa; el presidente de la Federación de deportes pa Persones con discapacidá Física (FEDEMA), José Alberto Álvarez, y la concejala de Deportes, Nuria Delmirio.

Tres la mesma, Astrid Fina y Marc Galver van participar nun coloquiu abiertu col públicu asistente. L’asistencia ye llibre previa cumplimentación d’un formulariu, trámite que tendrá de realizase antes de les 18 hores del domingu 4 d’abril nel enllaz https://cutt.ly/3x7kgSH.

Establecióse un aforu máximu de 230 persones, en cumplimientu del protocolu establecíu de prevención énte’l COVID-19. L’aforu va cubrir por estrictu orde de recepción de solicitúes.

Tamién te podria gustar