Portada Lliteratura Auschwitz respuende a la desacertada chancia de Pérez-Reverte

Auschwitz respuende a la desacertada chancia de Pérez-Reverte

by redacción asturnews

Amás de la escritura, los discutinios en Twitter son una de les especialidaes d’Arturo Pérez-Reverte. La postrera asocedió esta selmana, en publicando un irónicu tuit nel que se burllaba de les numberoses noveles ambientadas nos campos de concentración nazi que’l Muséu Memorial del campu de concentración de Auschwit contestó darréu.

“Diba escribir una novela sobro Auschwitz, pero yá nun queden personaxes llibres: la bibliotecaria de Auschwitz, la baillarina de Auschwitz, El tatuador de Auschwitz, El farmacéuticu de Auschwitz, La enfermera de Auschwitz, El magu de Auschwitz, El violinista de Auschwitz…”, escribía l’escritor.

Un mensaxe col que, magar enoxar a parte de la so audiencia, decidió siguir, remembrando más obres ambientadas tamién n’otros campos. “Asina que dixi: voi escribila sobro Mauthausen, que va tar menos transitao. Pero non. El fotógrafu de Mauthausen, L’ánxel de Mauthausen, El violinista de Mauthausen (anda, equí tamién había violinista)…”

Por si fora poco, tamién siguió con Treblinka: “Seguro que con Treblinka nun me pasa, concluyí. Pero apenes-y di un teclazo a Google, el mio gozu nun pozu: El barberu de Treblinka, La vilba de Treblinka…”. Un polémicu filo de Twitter al que punxo fin con un “rediós, qué difícil ta poniéndose esto de la lliteratura”.

Lo que probablemente l’autor nun esperara, ye que les sos pallabres tendríen respuesta, más allá de les crítiques de los sos siguidores. Una respuesta que vien nada menos que del Muséu Memorial del campu de concentración de Auschwitz, en Polonia, que-y echara en cara darréu l’atrevese a faer humor col holocaustu: ”La hestoria de Auschwitz ye la hestoria del sufrimientu de 1,3 millones de persones. El so twuitparece desencadenar comentarios que tristemente tán convirtiéndose nuna burlla irrespetuosa a la memoria d’eses persones”.

Llueñe de querer acabar cola tema, Pérez-Reverte siguió cola so serie de tuits, contestándo-yos que: “Usté o ustedes precisen más comprensión llectora, pos demuestren que recordar una causa noble non siempres cuerre pareyu cola intelixencia. Los mios tuits burllar de lo muncho que, por modes lliteraries comerciales, amansuñar un asuntu que tendría de tratase con más rigor y respetu”.

Tamién te podria gustar