Portada Patrimoniu Asturies súmase al Día Internacional del Muséu con entrada gratuita a tolos centros

Asturies súmase al Día Internacional del Muséu con entrada gratuita a tolos centros

by asturnet

Entrada gratuita a tolos museos públicos y una atención especial al patrimoniu oral. Asturies súmase güei a les celebraciones del Día Internacional de los Museos, que nesta edición destaca el patrimoniu inmaterial, abriendo les puertes de los sos equipamientos culturales, que recibieron mediu millón de visites a lo llargo de 2003 y qu’esti añu van camín de superar esa cifra gracies a l’apertura hai poco más d’un mes del Muséu Xurásicu en Colunga.

La gratuidá nes entraes sedrá la midida más al algame de la ciudadanía nesta xornada de celebraciones, pero los habitantes de la zona central tendrán amás la oportunidá d’asistir esta tarde n’Uviéu a la conferencia que Jesús Suárez López, filólogu y responsable del Archivu de la Tradición Oral del Muséu Etnográficu del Pueblu d’Asturies, que fará un llamáu na so intervención a sistematizar l’estudiu d’esta estaya pa evitar la desapaición d’un bayurosu patrimoniu oral como l’asturianu.

A xuiciu de Jesús Suárez, ye urxente y necesaria l’aplicación d’un programa de recolección, estudiu y difusión del patrimoniu oral pa poder evitar la so perda, xera na que puen ayudar decisivamente les nueves tecnoloxíes que tán emplegándose n’otros países.

74.500 persones accedieron l’añu pasáu a les instalaciones del Pueblu d’Asturies, en Xixón, que se convirtió nel segundu muséu más visitáu en 2003. Una cifra que namás foi a superar el qu’hasta agora vieno funcionando como’l buque insignia de los museos autonómicos, el Muséu de la Minería y la Industria, allugáu en L’Entregu, que recibió 85.000 visites a lo llargo de 2003. Pesie a que’l panorama camudó dafechu cola apertura, el mes pasáu, del Muséu Xurásicu en Colunga -que namás nos sos primeros venti díes acoyó 30.000 visites-, l’equipamientu cultural entreguín afítase como ún de los museos con más tirón ente los turistes que visiten Asturies.

Según cifres asoleyaes pola Conseyería de Cultura, Comunicación Social y Turismu, el tercer muséu de titularidá autonómica más visitáu en 2003 foi el de Bellas Artes, con casi 56.000 entraes emitíes. A una distancia considerable asítiense los museos de Xovellanos (38.600 visitantes l’añu pasáu), de la Sidra (37.000) y de la Iglesia (casi 31.500), mientres que los museos Marítimu y del Ferrocarril acérquense al umbral de los 25.000 visitantes añales.

Tamién te podria gustar