Portada Mundu Asturies saldrá mañana a la cai pola oficilidá del asturianu

Asturies saldrá mañana a la cai pola oficilidá del asturianu

by asturnet

La Xunta pola Defensa de la Llingua Asturiana organiza esti vienres una manifestación pa reivindicar la oficialidá del asturianu n’Uviéu. La marcha va entamar a les 19.30 hores de la estación de Renfe d’Uviéu. Darréu va percorrer les cais d’Uría y San Francisco hasta la plaza de Porlier, frente al Teatru Filarmónica, onde va lleese un discursu p’analizar la situación del asturianu, na voz de los representantes de la Xunta y de la Xunta Moza, Carlos Pulgar y Llucía Menéndez. Na manifestación participarán organizaciones sociales y polítiques, amás de dellos grupos de pandereteres, gaiteros, ente otros.

Darréu va celebrase l’actu académicu nel Teatru Filarmónica. La xunta va celebrar el xxxiii Día de les Lletres Asturianes a les 20,30 hores. L’Academia de la Llingua Asturiana, entidá organizadora, anunció la participación nel actu de Paz Rendueles (Vicerrectora d’Investigación de la Universidá d’Uviéu), Lisardo Lombardía (Direutor del Festival Interceltique de Lorient-France), Pedro Suárez (matemáticu y profesor), Pilar Rubiera (periodista, especialista en temes culturales), Ricardo Saavedra (músicu y escritor) y Luis Arias Argüelles-Meres (Caderalgu d’Enseñances Medies). Les sos intervenciones xirarán al rodiu de les posibilidaes de futuru de la llingua asturiana.

Presentáu por Sonia Avellaneda y Próspero Morán, director d’Asturnews, l’actu cuntará con un entamu musical a cargu del acordionista Xuan Nel Expósito y de la cantante Marisa Valle Roso y tendrá como pieslle l’actuación de la Banda Gaites Villaviciosa.

Tamién te podria gustar