Portada Convocatories Asturies celebra l’Arguyu Gai 2007 con una manifestación nes cais de Xixón

Asturies celebra l’Arguyu Gai 2007 con una manifestación nes cais de Xixón

by asturnet

Redacción.

Güei 28 de xunu a les ocho la tarde va celebrase l’Actu Políticu-Institucionall del ‘Día Internacional de Lesbianes, Gais, Transexuales y Bisexuales’ n’Asturies. L’actu va entamar col saludu de representantes de fuercies polítiques, sociales, sindicales y institucionales, pa dempues facer entrega de los premios ‘28 de xunu’: Triángulu Rosa y Lladrieyu Rosa 2007. Too ello va ser nel Salón d’Actos del Antiguu Institutu Xovellanos de Xixón.

Darreu del actu, va haber una manifestación, hacia les 9 la nueche. La marcha va salir de la Plaza’l Parchís, xunto al Centru de Cultura Antiguu Institutu, y va llegar hasta’l Paseu Begoña, llugar nel que va procedese a la llectura d’un manifiestu por mor del 28 de xunu de 2007, que lleva esti añu’l lema ‘Agora Europa: La Igualdá ye posible’.

Yá mañana, van siguir los actos. Y a les ocho la tarde va celebrase’l Recital poeticu: ‘Día l’Arguyu’, cola llectura de poesía y rellatos gailesbicos per parte del Grupu de teatru ‘Otra Tierra’, nel Llocal Cambalache, na cai Martínez Vigil 30 d’Uvieu. Xega ufierta pal sábadu unos autobuses pa dir a la minifestación de Madrid, qu’esti añu acueye la convocatoria europea per primer vegada.

Xega va otorgar a Gustavo Bueno’l Lladriyu Rosa

Tamién te podria gustar