Portada Educación Arxentina lidera la clasificación de les meyores universidaes d’América Llatina

Arxentina lidera la clasificación de les meyores universidaes d’América Llatina

by redacción asturnews

La firma QS presentó en xunu de 2018 les resultancies del QS World University Rankings 2019 y tal que amuesa esta infografía de Statista, la Universidá de Bonos Aires n’Arxentina lidera la clasificación de les meyores universidaes d’América Llatina.

Tres la temporada navidiega, millones d’estudiantes n’América Llatina empezaron a despidise de les sos vacaciones, preparando adulces el regresu a los sos centros educativos. Pa munchos d’estos estudiantes, esti nuevu calendariu académicu va vese marcáu pol accesu, per primer vegada, a una institución d’educación cimera.

Coles mires de clasificar les instituciones universitaries alredor del mundu en base a un conxuntu de seis indicadores, la firma QS presentó en xunu de 2018 les resultancies del QS World University Rankings 2019. Tal que amuesa esta infografía de Statista, la Universidá de Bonos Aires n’Arxentina lidera la clasificación, asitiándose como la primer universidá llatinoamericana na clasificación mundial. Esta ocupa’l puestu 73 con una puntuación de 66,2 sobro 100.

El ranking QS World University Rankings 2019 foi ellaboráu en base a la reputación académica y d’empleabilidá de les universidaes, les citaciones científiques, el ratio d’estudiantes en relación a la plantiya y d’estudiantes nacionales colos internacionales.

Fonte: es.statista.com

Tamién te podria gustar