Portada Sociedá Areces va siguir alantre cola reforma del Estatutu pesie a les crítiques d’IX y PP

Areces va siguir alantre cola reforma del Estatutu pesie a les crítiques d’IX y PP

by asturnet

El presidente del Principáu, Vicente Álvarez Areces, anunció esta mañana nuna entrevista cola axencia de noticies Europa Press que tien pensao siguir alantre col procesu de reforma del Estatutu, pesie a les crítiques d’IX y del PP. El xefe del Executivu asturianu mantúvose firme na so idea de ‘cumplir hasta l’últimu puntu’l calendariu que pactemos’, alvirtiendo-yos a les otres fuerces polítiques que ‘quien trate de distanciase del procesu va tener que desplicá-yoslo a los asturianos’.

Areces aseguró que nel plazu de dos selmanes va tar preparáu’l dictame del Conseyu Consultivu pal so debate, cola fin d’aprobar esi testu antes de que termine esta llexislatura.

Tocante a les declaraciones de Valledor, criticando la postura de la FSA na reforma estatutaria, Areces manifestó nun compartir tales opiniones espresaes pol conseyeru de Xusticia ‘como miembru d’IX y non del Gobiernu’. Sicasí, el presidente del Gobiernu asturianu dixo qu’estes diferencies nun van ‘torgar l’acción de Gobiernu’.

Tachando de ‘falta de personalidá y coherencia’ la negativa del PP a debatir la reforma estatutaria, Álvarez Areces aseguró que nun se tien de renunciar a tala reforma qu’otres comunidaes tán negociando. Y añedió que si’l PP sigue cola mesma zuna ‘va pagar un preciu políticu porque va tener que desplicá-yoslo a tolos asturianos’.

Tamién te podria gustar