Portada Comunicación Areces cifra nunos 24 millones d’euros el costu del muséu de Niemeyer

Areces cifra nunos 24 millones d’euros el costu del muséu de Niemeyer

by asturnet

El presidente del gobiernu asturianu Vicente Álvarez Areces cifró nunos 24 millones d’euros el costu de l’afayamientu del futuru muséu de los Premios Príncipe d’Asturies n’Avilés proyectáu pol arquitectu brasileiru Oscar Niemeyer. El xefe del executivu fizo pública esta estimación dende Río de Janeiro a onde acudió pa firmar col autor del proyectu arquitectónicu l’alcuerdu pol que’l Premiu Príncipe d’Asturies de les Artes cede a la comunidá autónoma la so obra.

Pel so llau la conseyera de Comunicación Social y Cultura, Ana Rosa Migoya, espresó’l so enfotu de que la licitación de les obres del muséu na Ría d’Avilés pueda tar fecho pa finales d’esti añu o principios de 2007. Areces manifestó el deséu del so gobiernu de que Nieyemer pueda tar n’Asturies celebrando’l so centenariu coles obres del so proyectu entamaes y afirmó que si eso fuera posible el Principáu organizaría “una gran folixa” pa festeyalo.

Nel otru llau de la realidá, l’alcalde d’Uviéu Gabino de Lorenzo publicó esti llunes 6 na prensa diaria asturiana un bandu nel qu’animaba a los ciudadanos carbayones a sumase a a campaña entamada dende l’equipu de gobiernu municipal pa reclamar el muséu de la Fundación Príncipe pa la capital del Principáu.

Tamién te podria gustar