Portada Lliteratura Apaez un númberu nuevu de “N’Ast. Cartafueyos d’Ensayu”

Apaez un númberu nuevu de “N’Ast. Cartafueyos d’Ensayu”

by asturnet

La revista N’ast, Cartafueyos d’Ensayu, llega al so númberu 7. Na mesma recuéyense’l testu del “Manifiestu pola Documentación Hestórica Asturiana Espoliada”, una iniciativa de la propia asociación sofitada por otros ocho colectivos, y dos entrevistes feches a miembros de l’asociación cultural: la primera a Daniel Cueli, direutor de la revista, y la segunda a Javier Cubero, responsable d’organización de N’Ast, dambes espublizaes enantes n’ASTURNEWS. Ente los artículos d’ensayu trabayos dedicaos a la hestoria, la sociollingüística, la ciencia o la etnografía.

Collaboren con esti sétimu númberu Carlos Blanco, con un artículu sobre Asturies vista a la lluz de los plantegamientos d’Oswald Spengler; Xuan Porta, con un trabayu sobre l’osu na cultura asturiana; Inaciu Galán, qu’analiza’l papel de les llingües indíxenes y del castellán nos procesos d’independencia d’América del Sur; Xaviel Vilareyo, que torna tamién a les páxines de la revista con un trabayu toponímicu; Isaac G. de la Arada, que vuelve a asoleyar un artículu de calter eminentemente científicu: un averamientu a los procesos d’almacenamientu d’hidróxenu; y Eduardo Abad, con un trabayu etnográficu sobre la fragua de Fonteta (Allande). Por último, pieslla esti númberu de los cartafueyos el pregón de la XII Fiesta de la Oficialidá de la Llingua Asturiana, del añu 2008, dau por Xuanxo Mariño.

Aquelles persones interesaes en mercar la revista pueden facelo nel llar social de l’Asociación Cultural N’Ast (cai Decanu Prendes Pando, 11, baxu – Xixón), pidiéndola al traviés del corréu lletrónicu (nast.oficialida@gmail.com) o, dientro d’unos pocos díes, nes llibreríes Ojanguren y Cervantes (Uviéu) y Paradiso (Xixón).

Tamién te podria gustar