Portada Música Antiqvo rural: Ente la casería y la ciudá

Antiqvo rural: Ente la casería y la ciudá

by redacción asturnews

Na parroquia de Caldones s’evidencia de munches formes la coesistencia ente lo rural y lo periurbano. Partiendo d’esta perspectiva, vamos conocer la ilesia d’orixe románicu de San Vicente de Caldones, centru espiritual de la parroquia, percorriendo parte del Camín Rial de Robleo.

Na entrada de la ilesia atopase l’arcu d’una antigua capiya dedicada a San Pedro. Detendremos tamién en construcciones como’l Palaciu de Caldones o Casona Rato, d’influencia barroca (sieglu XVII), o les antigües escueles, actual see de l’Asociación de Vecinos “El Carbayu”.

Antiqvo rural asitia l’actividá musical del festival nes parroquies rurales de Xixón, promoviendo l’acercamientu ente los habitantes de la zona rural y de la ciudá al traviés de distintes esperiencies que caltienen como filo conductor la música antigua. El grupu Xistras, especializáu en repertoriu medieval y renacentista, va ser l’encargáu de realizar les distintes intervenciones musicales programaes nos itinerarios, nos que va destacar la so cuidada puesta n’escena que va dar llugar a un retrocesu inmediatu nel tiempu.

Esti sábadu 14 de xunetu, a les 12.00 nel Prau de La La Rebollá, va tener llugar la segunda esperiencia de Antiqvo rural, La festividá y la recuperación de les tradiciones.

Más información

Tamién te podria gustar