Portada Gastronomía Amigos de los Nabos llama a celebrar Amagüestu en La Foz

Amigos de los Nabos llama a celebrar Amagüestu en La Foz

by asturnet

Los Amigos de los Nabos, col enfotu d’averar la Confrería a la xente de La Foz y siguir promoviendo ya impulsando actividaes que contribuyan al caltenimientu de les nueses tradiciones y cultura popular, decidieron va cinco años crear los Alcuentros na Seronda, cola celebración del Amagüestu; los Alcuentros nel Iviernu, con La Matanza del Gochu y los Alcuentros na Primavera, cola Xira al Picu Castiellu y agora llama a celebrar esti sábadu 16 de Payares el que va ser III Amagüestu de la Confrería.

La Confrería Amigos de los Nabos de La Foz de Morcín, celebra’l sábadu 16 de noviembre l’III Amagüestu de la Confrería, rindiendo asina homenaxe a tolos Amagüestos que se celebraben antaño.

La fiesta va empezar a les 14 hores, nel Salón d’Actividaes Múltiples. A midida que lleguen los cofrades, familiares, anunciantes, vecinos, amigos y simpatizantes, toos van ser convidaos a: Un vinu de la Tierra de Cangas, Xamón Monte Neváu, cortáu magistralmente por Fidel, Quesu Montelarreina de Reny Picot. Embutíos del Angliru. Agua de Borines.

A les 14,30 hores celebrará la comida nel salón d’Actividaes Múltiples con un menú que va consistir en: Pote asturianu. Castañes asaes. Sidra duce del Llagar Herminio. Y de postre nun van poder faltar les natielles de Reny Picot.

Tamién te podria gustar