Portada Comunicación Alí Lmrabet fala n’Uviéu d’islamismu y llibertá d’espresión

Alí Lmrabet fala n’Uviéu d’islamismu y llibertá d’espresión

by asturnet

Alí Lmrabet, el periodista marroquí condergáu a tres años de cárcele por ultraxe a la figura’l monarca Mohamed VI, trai el so testimoniu a Asturies. Coincidiendo cola celebración del Día Internacional de la Llibertá d’Espresión, el comunicador magrebín ufrirá nel Auditoriu ‘Príncipe Felipe’ una conferencia vertebrada sobro dos conceptos de plena vixencia: L’islamismu y la propia llibertá d’espresión.

La intervención pública de Lmrabet n’Uviéu empezará a les 19 hores, pero l’axenda asturiana del periodista marroquín inclúi amás una xinta nun restaurante uvieín xunta’l conseyeru de Xusticia, Seguridá Pública y Relaciones Esteriores, Francisco Javier García Valledor; el presidente de l’Asociación de la Prensa d’Uviéu, José Antonio Rodríguez Fernández-Bron, y el redactor del centru territorial de TVE n’Asturies Xuan Cándano.

En Xineru pasáu, y depués de permanecer encarceláu más de siete meses na prisión de Salé, nos andurriales de Rabat, Ali Lmrabet recuperó la llibertá al ser indultáu pol rey marroquín, presionáu por una acxtiva campaña internacional pola lliberación del periodista como defensa de la llibertá d’espresión en Marruecos.

Web de sofitu a Ali Lmrabet

Tamién te podria gustar