Portada Educación Abriese una ventana a los museos de Xixón

Abriese una ventana a los museos de Xixón

by redacción asturnews

Al traviés de les colecciones de la Rede Municipal de Museos de Xixón ye posible cuntar la hestoria del conceyu dende’l so orixe castreño hasta l’actualidá, encetando distintes disciplines como l’arqueoloxía, la hestoria, l’antropoloxía y l’arte; lo que fueron les maneres de vida, el pensamientu y les producciones de los habitantes de Xixón, y por estensión d’Asturies.

Los museos de Xixónncomo los del restu del país y los de gran parte del mundu, tuvieron que cerrar la puerta per unos díes,pero abren de par en par les ventanes virtuales y, poques gracies, gustaría-yos que nos asomaremos a elles.

Convídente a visitar los museos de Xixón dende casa y d’una manera bien senciella: al traviés de les redes sociales.

Afayar pieces que davezu nun tán espuestes, comentar obres d’arte, llibros con descarga gratuita, semeyes antigües que puedes ayudar a documentar, etc… son propuestes d’un menú de conteníos col que busquen faer qu’ente toos estos díes sían un pocu más amenos; pero tamién abrir boca por que cuando volvamos “a la realidá” visites los museos de Xixón. Espérente coles puertes abiertes.

TWITTERINSTAGRAMFACEBOOK

Museos Arqueolóxicos: FACEBOOK

Parque Arqueolóxicu Natural de la Campa Torres | Muséu de les Termes Romanes de Campo Valdés | Muséu de la Villa Romana de Veranes

termas

Museos de Belles Artes: FACEBOOK

Muséu Casa Natal de Xovellanos | Muséu Nicanor Piñole

nicanor

 

Muséu del Pueblu d’Asturies: FACEBOOK 

museu-pueblu

Muséu del Ferrocarril d’Asturies: FACEBOOK

ferrocarril

Muséu de la Ciudadela de Celestino Solar: FACEBOOK

ciudadela

Tamién te podria gustar