Portada Escéniques Abiertu’l plazu de matrícula en cuatro nuevos talleres de la Factoría Cultural d’Avilés

Abiertu’l plazu de matrícula en cuatro nuevos talleres de la Factoría Cultural d’Avilés

by redacción asturnews

La Factoría Cultural d’Avilés abrió’l plazu de matriculación en cuatro nuevos cursos que se van desenvolver mientres los meses de xunetu y agostu. Tratar d’actividaes que la so finalidá ye la promoción y el fomentu de la creación artística por aciu un métodu activu per parte de la ciudadanía.

Profesionales de distintos campos del mundu del arte van compartir conocencies col alumnáu en xornaes intensives que van tratar sobro teatru musical, pintura de paisaxes industriales, danza contemporanea y movimientu y creación. La matrícula va ser presencial nel mesmu centru.

Los cursos, que tán dirixíos a persones mayores de 16 años, cunten con places llindaes y namái se van desenvolver si a la so fecha d’entamu cunten con una ocupación de siquier el 60 per cientu. Toos ellos van tener llugar nes instalaciones de la Factoría Cultural y les matrícules van realizar de manera presencial n’el mesmu centru de llunes a vienres de 9 a 15 y de 16:30 a 21 hores. A partir del llunes pasáu, 1 de xunetu, esti horariu ye de mañana: de 9 a 15 hores.

El primer cursu n’entamar va ser el tituláu “Pintura: Avilés, ciudá industrial”, que va empezar el 8 de xunetu y va rematar el 7 d’agostu. Impartíu por Diana Coanda, va cuntar con una duración de 25 hores y les sesiones van tener llugar los llunes y miércoles de 10 a 12:30 hores. L’oxetivu d’esti taller ye averar al alumnáu, que tendrá de cuntar con conocencies previes en pintura, a la esperiencia de la representación del paisaxe industrial. Cuenta con 12 places y un preciu de 55 euros.

Los díes 15, 16, 17, 18 y 19 de xunetu desenvolveránse los dos talleres de danza impartíos por Lucía Bernardo, titulaos “Taller de movimientu y creación” y “Taller de danza contemporanea”.

El primeru d’ellos desenvolveráse de 10 a 11:15 hores, va tener xuna duración total de 6 hores y 15 minutos y un preciu de 22 euros. van trabayase principios básicos propios de la danza contemporanea, poniendo especial atención al trabayu de suelu, la relación del torso coles piernes, los desequilibrios y les distintes calidaes de movimientu. Cuenta con 15 places y nun ye necesariu cuntar con conocencies previes.

Pela so parte, el Taller de danza contemporanea” va desenvolvese de 11:30 a 13 hores, va tener xuna duración total de 7 hores y 30 minutos y un preciu de 26 euros. Ta destináu a alumnáu pre-profesional de danza, profesionales y actores. Pa optar a una de les sos 15 places ye necesariu cuntar con conocencies previes de danza.

A lo último, l’actividá titulada “Cursu intensivu de musicales. Teatru musical” va desenvolvese mientres los díes 29, 30 y 31 de xunetu, 1 y 2 d’agostu, n’horariu de 9:30 a 13:30 hores. Aida Valladares y Gloria Rodríguez van impartir esti taller que va tener xuna duración de 20 hores y un preciu de 80 euros. Va Tener un máximu de 12 places y va tar dirixíu a introducir al alumnáu nel mundu de la interpretación musical fomentando la so  creatividá y desenvolviendo la so espresión corporal y vocal.

Más información nes instalaciones de la Factoría Cultural (avenida de Portugal, 13) y nos teléfonos 985 548 617 y 985 129 375.

Tamién te podria gustar