Portada Lliteratura Abiertu’l plazu de candidatures pal III Premiu de Periodismu David Gistau

Abiertu’l plazu de candidatures pal III Premiu de Periodismu David Gistau

by redacción asturnews

La tercer edición del Premiu de Periodismo David Gistau que convoquen Vocento y Unidá Editorial ya ta en marcha. Esta selmana abríase’l plazu pa la presentación de candidatures a esti galardón que rinde homenaxe al recordáu periodista madrilanu fináu en febreru de 2020.

Dotáu con 10.000 euros, pon en valor el periodismu independiente y calidable que Gistau encarnó y que lu convirtió nun referente. Patrocináu por Fundación ACS y Santander, el xuráu va valorar la calidá lliteraria y la relevancia informativa de les pieces d’opinión, xéneru nel que Gistau rellumó nos diarios ABC o El Mundu.

Les candidatures van recibir en formatu dixital al traviés la web www.premiodavidgistau.com hasta les 14:00 hores del 22 de setiembre. Les pieces presentaes al galardón tienen de ser ellaboraes n’idioma español y publicaes en prensa impresa o dixital, o emitíes per radiu o televisión, ente’l 1 de xunetu de 2021 y el 30 de xunu de 2022.

Prestixosos profesionales del periodismu van formar el xuráu que va escoyer y va calificar los trabayos. Pueden presentar el mesmu autor o autores, la dirección del mediu que los publicar, ya instituciones, colectivos o personalidaes del periodismu y de la cultura. Va Poder presentase un únicu trabayu por autor. Si allegaren delles pieces de la mesma autoría, va prevalecer la presentada pol autor o autores frente a les presentaes por terceros. El veredictu del xuráu, que la so composición facer pública na fecha del fallu, va ser inapellable y el premiu va poder ser declaráu desiertu.

Alberto Llameres ganó la primer edición en 2020 pol so artículu ‘Cosas que los probes tendríen de saber’, publicáu nel diariu dixital ‘El Confidencial’. El filósofu y escritor Diego S. Garrocho ganó la segunda edición, en 2021, con ‘Carta a un mozu posmoderno’, artículu publicáu n’otru mediu dixital, ‘L’Español’.

Tamién te podria gustar