Portada Educación 60 profesores asturianos prepárense pa poner Ciencies pal Mundu Contemporáneu, l’asignatura nueva del Bachilleratu

60 profesores asturianos prepárense pa poner Ciencies pal Mundu Contemporáneu, l’asignatura nueva del Bachilleratu

by asturnet

El Director Xeneral de Polítiques Educatives y Ordenación Académica, Luis Enrique García-Riestra, peslló’l vienres a les 13:30 hores les xornaes de preparación pal cursu próximu de l’asignatura Ciencies pal Mundu Contemporánéu empobinaes al profesoráu de Bachilleratu. Dende’l llunes, sesenta profesores asturianos asistieron a clas nel Centru de Profesores d’Uviéu pa preparar esta asignatura que van impartir pel cursu 2008-2009.

N’horariu de mañana y tarde los participantes analizaron les característiques de l’asignatura nueva dende distintes perspectives y cola participación de numberosos especialistes.

Los conteníos refiérense a la nanotecnoloxía, la xestión sostenible del planeta, la evolución humana, la investigación xeolóxica y hebo alderiques sobre les necesidaes nueves de la enseñanza, los materiales y les meyores propuestes metodolóxiques pa satisfaceles.

Na xornada del vienres, de 09:00 a 11:15 hores, la periodista Ainhoa Goñi ofreció una conferencia titulada “Periodismu Científicu, ¿ye posible divulgar la Ciencia?” y el Doctor en Bioloxía pola Universidá de Barcelona, Jesús Purroy, ofrió, de 11:45 a 13:30 hores, una charra col nome “Avances en xenética y biotecnoloxía. Repercusiones sanitaries y sociales”.

Esta selmana de trabayu tien l’envís d’apurrir formación y recursos al profesoráu que-yos va valir de sofitu pa l’asignatura de Ciencies pal Mundu Contemporáneu que van impartir a los alumnos de 1u de Bachilleratu.

Los profesores participantes pertenecen a les rames de Bioloxía- Xeoloxía y de Física-Química. La metodoloxía de trabayu foi tola selmana activa y participativa col oxetu de propiciar la reflexón, el razonamientu y l’análisis críticu.

Tamién te podria gustar