Portada Turismu Florencia reabrió esti vienres la so catedral al públicu

Florencia reabrió esti vienres la so catedral al públicu

by redacción asturnews

Florencia reabre la so catedral dende esti vienres al públicu, que va poder visitala de forma gratuita hasta final de mes y siempres con reserva previa, dempués de más de dos meses cerrada de resultes de la pandemia del coronavirus, que dexó n’Italia más de 32.000 muertos.

Dende mañana va ser posible volver almirar l’interior de la catedral de Florencia, el baptisteriu, el campanariu de Giotto y el muséu del Duomo, y solo hasta finales de mayu podrá faese de forma gratuita.  A esta apertura, siguirán la del Palaciu Pitti el 28 de mayu y la de la Galería de los Uffizi el 3 de xunu.

Va Haber qu’esperar, sicasí, hasta’l 18 de xunu pa visitar la cúpula de Brunelleschi, que va permanecer cerrada pa dexar la realización de llabores de caltenimientu nel sistema de llume, suspendíos pola emerxencia sanitaria. Tampoco va abrir dica agora la cripta de Santa Reparata, yá que nun se dan les condiciones necesaries para garantizar les visites con seguridá.

La reapertura d’estos monumentos ye fundamental pa Florencia, que va sufrir de xuru l’impactu del descensu del turismu poles cancelaciones masives énte’l mieu a les andaes. El presidente de Santa Maria del Fiore, que xestiona los distintos monumentos acomuñaos a la catedral de Florencia, Luca Bagnoli, destacó nun comunicáu que l’apertura ye un mensaxe claru a los italianos y estranxeros: Florencia ta preparada p’acoyer en condiciones de seguridá a tolos turistes que quieran visitala.

Aun así, la cayida del turismu pola pandemia va penalizar a estos monumentos que, según los sos cálculos, van rexistrar una cayida nos ingresos d’aprosimao 20 millones, l’equivalente a cuatro años de restauraciones perdíes. La emerxencia sanitaria va obligar a una reorganización de les actividaes culturales programaes p’anguaño y a la inevitable suspensión de dellos actos, como la celebración del 600 aniversariu del entamu de la construcción de la cúpula de Brunelleschi.

A partir del 1 de xunu, los monumentos van poder ser visitaos les fines de selmana y tamién el 24 de xunu, que se celebra la festividá de San Giovanni, patronu de Florencia. Mientres los siguientes meses los horarios van poder ampliase en función de los fluxos turísticos y l’intención de el organizadores ye dir dilatando los tiempos de forma gradual pa llegar a abrir tolos díes al públicu lo antes posible.

Enagora, les visites van tener que ser con reserva antemanada y l’aforu va vese amenorgáu significativamente: el númberu d’entraes van pasar de ser 3.500 per día, según cifres de 2019, a un máximu de 1.000 turistes nel Muséu de Operar del Duomo y 80 nel campanariu de Giotto. Dende’l 18 de xunu van poder visitar la cúpula de la catedral un total de 304 persones cada fin de selmana,  ente qu’antes de la pandemia facer 2.600 turistes al día.

Santa Maria del Fiore ye la primer institución del mundu n’adoptar una nueva tecnoloxía dientro del muséu que va dexar garantizar la distancia de seguridá ente los visitantes: tratar d’un dispositivu que ye apurríu de forma gratuita al entamu del percorríu y que suena, cimbla y allúmase si supera la distancia mínima dexada.

Tamién te podria gustar