Portada Política 12’6 millones d’euros pal Niemeyer y 2’8 pa Política Llingüística

12’6 millones d’euros pal Niemeyer y 2’8 pa Política Llingüística

by asturnet

La Conseyería de Cultura y Turismu anunció los detalles del so presupuestu pal añu 2011. Nun hai bones noticies pa la llingua asturiana, la partida pa política llingüística va reducise un 6’3%, qu’anque ye una cifra menor a la baxada xeneral de la Conseyería, del 13’85% supón una importante cantidá en cifres tan baxes como les destinaes a la normalización. Asina la conseyería va destinar 2.810.569 euros a la política llingüística, cifra que baxa dende los trés millones de les anteriores cuentes. Mientres, otres obres como’l Centru Niemeyer d’Avilés, va recibir esti añu más de 12’6 millones d’euros, pa unes obres que lleven consumíos otros munchos recursos yá.

Caltiénse sicasí la cuantía de 230.000 euros pa l’Academia de la Llingua Asturiana, mientres los Servicios de Normalización Llingüística de los conceyos van tener un presupuestu total de 931.109 euros.

De los 101,5 millones d’euros del presupuestu total, 34 millones van destinase a la promoción cultura, archivos y biblioteques (38,6 nel presente exerciciu) y 15,6 millones a la promoción turística.

Caltiénse la partida de la Fundación Príncipe d’Asturies, el RIDEA o’l Festival de Cine de Xixón.

Tamién te podria gustar