Portada Conceyos El Centru Municipal d’Avilés celebra’l Día de les Persones ensin Llar

El Centru Municipal d’Avilés celebra’l Día de les Persones ensin Llar

by redacción asturnews

El Centru Municipal d’Avilés celebra’l Día de les Persones ensin Llar cola esposición “Contra l’estigma: Camuda la to mirada” visitase a lo llargo del mes de payares, de llunes a vienres de 10 a 12:30 y de 17 a 19 hores.

El Centru Municipal d’Atención a Persones ensin Llar ufierta la esposición Contra l’estigma: Camuda la to mirada, por cuenta de la celebración del Día de les Persones ensin Llar el 25 de payares. Tien como oxetivu sensibilizar y faer cavilgar sobro l’estigma que sufren estes persones. L’amuesa tien como oxetivu sensibilizar avera del estigma y romper colos mitos y prexuicios que sufren les persones ensin llar. L’alcaldesa y la concejala de Promoción Social dexarán el so imaxe güei contra l’estigma del sinhogarismo.

L’amuesa consta d’una serie de paneles con fotografíes d’usuarios y usuaries del centru actual y antiguu, pero tamién d’otros ciudadanos y ciudadanes, col fin de reflexar la diversidá de la población. Van Tar acompañaes d’un testu nel que cada persona va esponer cómo se ve y cómo sienten que-y ven los demás. Van Suxetar na mano un imán d’un pequenu güeyu de madera, fechu a mano polos usuarios del centru y que se regala a cada visitante como símbolu de “cambéu de mirada”.

Esti xueves pasáu, l’alcaldesa d’Avilés, Mariví Monteserín, y la concejala de Promoción Social, Nuria Delmiro, allegaronse al Centru Municipal de la cai La Estación (13:30 hores) pa ser fotografiaes y dar la cara contra l’estigma del sinhogarismo. Enagora, ufiertaron “” la so imaxe a esta iniciativa más de mediu centenar de persones de diversos colectivos:

  • Homes y muyeres persones ensin llar con distintos problemátiques (salú mental, inmigración, paru, enfermedaes cróniques)
  • Antiguos usuarios y usuaries del Centru qu’anguaño tán totalmente reinsertadas
  • Miembros de la Policía Local
  • Personal de los Servicios Sociales
  • Cuidadanos y ciudadanes anónimes
  • Deportistes

Les fotografíes tán asitiaes nun mapamundi como símbolu de la necesidá d’un cambéu de mirada a nivel global. Tamién se van presentar otros testos faciendo referencia a los mitos y prexuicios qu’esisten sobro estes persones, afigurando dempués la realidá que desmiente esi mitu. L’oxetivu final ye tresmitir la idea de que toos y toes tamos condicionaos por prexuicios que non siempres son reales.

La esposición va poder visitase a lo llargo de tol mes de payares nel Centru Municipal d’Atención a Persones ensin Llar (C/ La Estación, 15), de llunes a vienres de 10 a 12:30 y de 17 a 19 hores.

Amás, va producise la pieza Etiquetaos, que va afigurar la mesma escurre de la esposición en formatu audiovisual. va presentase’l xueves 28 de payares a les 17 hores.

Tamién te podria gustar